10 olcsó tipp arra, hogy keltse életre otthonát.

Úgy érzi, változásra van szüksége otthonában? Néha talán a színek is elegendők lehetnek az új fuvallathoz. Van 10 tippünk arra, hogyan keltse életre otthonát anélkül, hogy temérdek pénzébe kerülne.
Nappali pasztellszínekkel, kanapéval és növénnyel.
Próbálja ki a színeket, a takarókat vagy a nagy zöld növényeket. Ez majd kellemesebbé teszi a szobáját.

1. Szánja rá magát a festésre

A belső terek életre keltésének legjobb módja a festés. A fehér unalmas, a barackszín már rég a múlté. Idén az élénk piros, a kanári sárga és a tengerkék a divat. Próbálja ki a világos szürkével kombinálva. Válasszon ki egy falat, talán leginkább az ablakkal szemközti falat, amit színes festékkel fest le. A visszaverődő nappali fény az egész helyiségnek kellemes tompított árnyalatot kölcsönöz.

TIPP: Tegye hangsúlyossá az ajtókereket is. Teljesen máskép lép majd a helyiségekbe. 

2. Cserélje ki a függönyöket

A legkevesebb, amit a belső tereknek megadhat, a függönyök cseréje. Válasszon olyat, ami kontrasztban áll a térrel. Ne kerülje az élénk színeket. A világos színű sötétítőket talán gyakrabban kell mosnia, de a helyiségbe lényegesen több fényt eresztenek át.

3. Engedje az otthonába a természetet

Vásároljon egy fikuszt, egy könnyezőpálmát, egy citromfát vagy akár egy pálmafát, és adjon neki teret, hadd nőjenek. A sarokba helyezett nagy méretű növény optikailag növeli a teret. Nem is kell virágoznia, a zöld szín tökéletesen illeszkedik a fa bútorokhoz és a parkettához.

4. Lepje el színes keretbe rakott fotókkal a falat

Talán Önnél is akad valahol a szekrény mélyén rejtőző cipődoboz teli régi családi fotókkal. Válassza ki a legjobbakat, vásároljon hozzá színes fotókereteket, és akassza őket a falra. Nem kell túl sokat foglalkoznia az elrendezésükkel. A művészgalériákban is a szervezetlenség a trendi.

TIPP: Sok gondot levehet a válláról az okos LED világítás, amelyben változtatható a színhőmérséklet. 

5. A látványos kárpitozás eredetivé varázsolja a kanapéját

Leheljen új életet a régi fa fotelekbe. Kárpitoztassa őket újra. A rossz minőségű tucatbútorok helyett így történettel rendelkező eredeti ülőalkalmatossághoz juthat Egy fotel kiválóan kiegészíti a kanapét. Meglátja, hogy mindenki veszekedni fog azért, hogy beleülhessen.
Nappali kanapéval, dekoratív szőnyeggel és számos képpel.

Engedjen egy kis természetet a nappalijába, ne féljen a színes kárpitozástól, és ne feledje a fotókat sem.

6. A futószőnyegek és kis szőnyegek újra a virágkorukat élik

Míg a hagyományos beltéri szőnyegek szinte teljesen eltűntek a szobákból, a futószőnyegek és a perzsaszőnyegek újra virágkorukat élik, és nemcsak a padlón. A dizájnszőnyeg elnyűhetetlen domináns elem, amivel a nappalija falát is megszépítheti. Ezen felül tökéletes hangtompító. Akassza a házi Hi-Fi rendszerével szemközti falra – ezzel az akusztikát is javítja, és a szomszédot is megnyugtatja.

7. A fotótapéták ismét divatban

A 80-as évek másik kevésbé feledhető trendje a fotótapéta. Ha az ablaka mögött csak egy városi szürkeség lapul, ragasszon fel egy egzotikus dzsungel vagy hegység fotóposzterét. Ha Ön ügyesebb fotós, a saját maga által készített fotót is használhat. Ma már sokféle nyomda van, amelyek méretre készítik a fotótapétákat, és egyáltalán nem drága dolog.

TIPP: Ugyanígy elkészítheti a saját eredeti függönyét is. 

8. Vegye elő nagymamája régi takaróját és terítőit.

Mi sem egyszerűbb, mint a régi, kopott asztalt egy szép terítővel letakarni. Ideális forrás jelenthet ehhez a nagymamáink régi szekrénye. Ha pedig egyszer már kinyitotta, húzzon elő belőle valamilyen horgolt takarót.

A takarókkal viszont ne vigye túlzásba, nehogy az otthonunkat öregotthonná váljon. Ha viszont megtalálja nekik a megfelelő helyet, csodára képesek. Kiválóan illenek például egy minimalista bútorstílushoz. Akárcsak a szőnyegek, a bekeretezett takaró is kiváló kiegészítője lehet a falaknak.

TIPP: Fesse át a régi bútorait – a lepattogott komódból könnyedén varázsolhat DIY dizájn darabot. 
Egy középkorú férfi és nő asztal terít, miközben a fiatal pár a háttérben főz.Egy ilyen terítő kész csodát művel a terekkel!

9. Ossza szét a teret paravánokkal

A közös konyha és étkező vagy nappali ma már megszokott dolog. A közösségi terek összekapcsolása légiessé és világossá teszi a legkisebb lakást is, de nem igazán kínál privát szférát, amit leginkább az otthonról végzett munkánál értékel. A lakás ugyanazon a helyen van, de az otthon és a munkahely közötti váltás fegyelmet igényel.

Önnek is otthoni irodája van a nappalijában? Válassza el a kanapétól és a tévétől egy paravánnal. Kiváló módszer ez arra, hogyan legyünk láthatóan láthatatlanok. Segít majd az összpontosításban, a család többi tagjának viszont jelzi, ne zavarják Önt a munkában.

10. A garázs és a pince is megérdemel egy kis festéket

A ház többi részébe is vihet színeket. A pince és a garázs sem kell, hogy kopott, ötletek nélküli hely legyen. Egy kis életet lehelhet bele a kék vagy a  piros polcállvánnyal. De legelőször természetesen takarítson ki alaposan. 

TIPP: A lakkozott polcállványokat a beltérben is használhatja. A paravánokhoz hasonlóan megoszthatja vele a teret. 


A fotók forrása: Depositphotos.com

Nejnovější články