Szelídítse meg az elvadult garázst: Hogyan tegyünk rendet a garázsban ősszel

A garázs egy hálás hely a raktározásra. Viszont könnyen megtörténhet, hogy idővel annyi mindent parkol oda, hogy a legfontosabbnak –az autónak –már nem is marad hely. Ha már millimétereken múlik a beállás a garázsba, le kell hajtania a visszapillantó tükröket és az autó orrát párnával kell védenie, akkor itt az ideje annak, hogy cselekedjen. De hogyan tegyen rendet úgy, hogy fél év múlva ne kelljen megint újrakezdeni? Erre egyszerű a válasz: szabaduljon meg minden felesleges dologtól és szerezzen be Salgó polcokat.
Salgó polc korbáccsal a garázsbanAz igazi Salgó polc ügyel a rendre –pillanatok alatt elintézi a szerszámait és a használati tárgyait.

Első lépés: Szellőztessen

Először is szükség lesz garázsában egy kis szellőztetésre. A magyarok híresek a gyűjtőszenvedélyükről, de mindennek van határa –a lomok, elromlott szerszámok, beazonosíthatatlan alkatrészek tömegei már komolyabb problémára utalnak.

Nézze át a dolgait részletesen. Úgy tudja meg valamiről, hogy ideje kidobni, ha ránéz, és azt mondja magában „Hát ez még valamikor jól jöhet“.Régi és új garázs autóvalFedezzen fel rég nem látott kincseket, melyeknek jobb helye lesz a kukában

Második lépés: Szerelje össze a polcokat

Mi fogja megvédeni autója fényezését a rá támadó tömérdek cucctól? Salgó polcok. Segítségükkel a függőleges irányban tudja tárolni a dolgait, rengeteg teret spórolva meg ezzel, és ráadásul tökéletesen átlátható lesz minden, akár egy szupermarketben.
Rendetlenség és Salgó polc  a garázsbanA Salgó polcok segítségével átlátása lesz a garázsban található dolgokról.

Szerezzen be dobozokat az apró dolgoknak –szögeknek, szerszámoknak, alkatrészeknek. A többit szortírozza súly alapján – a legnehezebbet alulra, a legkönnyebbeket a legfelső polcra helyezze.
Mit lehet a polcon tárolniSoha nem látott rend a szerszámai között

A Salgó polc rendet teremt a garázsában

Különösen jól jön majd a Salgó polc a garázsba ősszel. A hideg, esős hónapokban ugyanis még nagyobb lesz a helyigény a garázsban. El kell rakni a nyári játékokat, ki kell engedni és össze kell hajtani a medencét, elrakni a trambulint, napernyőt, kerti bútorokat, valahol helyet kell csinálni a tűzifának és a befőtteknek. Akinek nincs egy sufnija vagy egy raktára, annak csak a garázs marad.

Tipp: Fűnyíróra télen nem lesz szüksége. Ha leszereli a fogantyúját, könnyen elfér a polc aljában.

Hogyan válasszunk megfelelő Salgó polcot a garázsba?

A Salgó polcok nélkülözhetetlenségét talán már nem kell tovább ragoznunk. Már csak azt kell eldöntenünk, hogy melyiket válasszuk? Határozottan fémvázas polcra lesz szükség. Két típus jöhet számításba:

  • A Horganyzott Salgó polc ellenáll a nedvességnek és ráadásul csavarok nélkül összeszerelhető. Az egyes részeit egyszerűen egymásba tudja csúsztatni.
  • A lakkozott Salgó polcok igazán jól mutatnak. Különböző színekben gyártják őket.

Fontos szempont a teherbírás. Ha nehéz dolgokat szeretne raktározni, célszerűbb lesz egy profi terméket választani. Az ipari állványok elbírják a cementes zsákokat, a napernyő talapzatát és a láncfűrészt is. Gondoljon a biztonságra is –egy rögzítő készlettel rögzítse a polcokat a falhoz.
Salgó polc korbáccsal az üres garázsbanSzóval? Megnevelte őket?

A polcokat tetszése szerint alakíthatja úgy, hogy a nagyobb méretű tárgyak is elférjenek rajta. Könnyen elhelyezheti rajta a medencét, a trambulint és napernyőt, csak elég magas és hosszú polcot kell választani. Az 1800x 1800 mm-es Salgó polc talán nem lesz elég rá. De ha egymáshoz rögzít két darabot, akkor már egy tökéletes rakodófelülete lesz, amire elfér bármi. A Salgó polcok csomagban ráadásul akciós áron kaphatók.

Tipp: Ha kiveszi a polcokat, máris ideális helye lesz a nyári gumiknak.


Fényképek forrása: Depositphotos.com, Magyarpolc.hu

Nejnovější články