A megfelelő állvány kiválasztása: Milyen típusú állványok vannak és hol tudjuk őket felhasználni

Vybirame-RegalyManapság a polcoknak már nemcsak a raktárakban, műhelyekben vagy az irodákban tudjuk hasznukat venni,de például a háztartásokban is, ahol már elegáns kiegészítőként szolgálják a belső teret.

Az állványok és az állványrendszerek a jelenlegi időben kiemelt szerepet játszanak. Már nagyon régóta nemcsak a nagy raktárak és műhelyek részei, hanem irodákban, kisebb üzletekben és háztartásokban is találhatók. Manapság már nemcsak a garázsokban találkozhatunk velük, de ugyan akkor az ebédlők és a konyhák részeivé is váltak. Különböző felhasználás esetén azonban a kiválasztási kritériumok is különböznek egymástól, így az összes követelménynek megfelelő polc vásárlása néha valódi kihívásnak tűnhet. Milyen típusú polcok vannak és hol helyezhetők el?

A polc besorolása az anyaga szerint

A polcok az anyagok szerint könnyen feloszthatók. Végül is az anyag a legfontosabb kritérium, melynek segítségével ki tudjuk választani az egyes helyiségekhez tartozó állványokat. A piacon műanyag, fa, fém, lakkozott és horganyzott állványok találhatók.

A műanyag polcok praktikusak, könnyen karbantarthatók, és gyakran választják őket háztartásokba és irodákba a viszonylag vonzó megjelenésük miatt. Korrózióval és nedvességgel szemben ellenálló képességükkel a pincékhez is alkalmazhatók, de az ilyen esetekben szükség számolni az alacsonyabb teherbírási képességükkel. Az ebédlőkbe és a nappalikba a fa polcokat ajánljuk választani, ahol nemcsak a praktikus, hanem az esztétikai funkciót is ellátják. Összeszerelésük bonyolultabb, mint a műanyag polcoknál, de viszont nagyobb teherbírással rendelkeznek.

A fém polcok nem csak nagy teherbírással rendelkeznek, de úgyszintén nagyon stabilak, egyszerű a karbantartásuk, mind ezen kívül nagyon könnyűek, így nagyon egyszerű az áthelyezésük.

Akár lakkozott, akár horganyzott konstrukciót választ, felhasználhatja őket nem csak a raktárakban, garázsokban és műhelyekben,de úgyszintén ízlésesen kiegészíthetik az otthoni és irodai belső tereket. Ezenkívül a fém állványok alkalmasak az állványrendszerek összeszerelésére és a felállításuk és összeszerelésük nagyon egyszerű.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő polcot?

Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a megfelelő polcot, pár alapvető kritériumot szükséges betartanunk.

Elsősorban a helyiség és az igények alapján döntsön, majd ettől fog függeni az állvány mérete is. A magasabb polcokat, amelyek nagyobb kapacitással rendelkeznek, elsősorban raktárakba ajánljuk vásárolni. A családi házakba és lakásokba válasszon alacsonyabb polcokat, melyeknél idővel könnyebben hozzáférhet a tárolt tárgyaihoz. Az állványt mindig úgy kell kiválasztani, hogy a felállítása után ne galibázzon a térben.

Válassza ki a polc anyagát annak a helyiségnek megfelelően, amelyben a polcot szeretné felállítani. A pincékben, garázsokban, műhelyekben és a raktárakban inkább a tartós fémnek felelnek meg jobban, a háztartási helyiségekben pedig már az Ön döntésén múlik. A fa természetesnek néz ki, a fém ízlésesen kiegészíti a modern és ritka belső tereket. A piacon általában olyan állványok és állványrendszerek találhatók, melyek polcterhelése polconként 20 kg-tól akár 500 kg-s teherbírással rendelkezik. A háztartásokban és a pincékben történő raktározáshoz alacsonyabb teherbírást lehet igénybe venni, a raktárakban pedig válassza inkább a nagyobb teherbírással rendelkező polcokat.

A polcok kialakításánál ez egy kicsit bonyolultabb, és azt, hogy milyen polcot szeretne választani, kizárólag az Ön egyedi igényeitől függ. A háztartásokban a leggyakrabban használt szerkezet a csavarmentes változat, mely könnyen összeszerelhető, belső terekbe és az irodai helyiségekbe inkább a lakkozott fém állványok illenek, raktárakba pedig a horganyzott fém állványok illenek, és a gumikerekek tárolására pedig egy külön kategória szolgál.


A fénykép forrása: Visualhunt.com

Nejnovější články